SOARE 1999: regele vinurilor roșii, degustat la lansarea vinotecii istorice VINARTE de la Sâmburești!  #SuntCabernet. Bolovanu

Legendarul vin Cabernet Sauvignon Soare 1999 de la Castel Bolovanu (Sâmburești, Olt) a putut fi degustat la cramă, în cadru festiv, în octombrie 2021 de către profesioniști și pasionați. În prezența oenologului, cu ocazia lansării pe piață a sticlelor din vinoteca a cărei valoare totală e estimată la 600.000 de euro, VINARTE a lansat campania #SuntCabernet. Bolovanu – pentru promovarea soiului care se identifică perfect cu parcursul cramei, de la înființare și până în prezent – acela de creator al categoriei de vinuri superpremium din România. #SuntCabernet. Bolovanu își propune să coaguleze o comunitate de gusturi în jurul acestui soi care dă an de an rezultate excepționale la Castel Bolovanu.

Lansarea vinotecii – care va fi disponibilă exclusiv prin comenzi directe pe site-ul cramei, www.vinarte.ro – vine imediat după o nouă și prestigioasă confirmare internațională pentru calitate și de longevitate: publicația Wine Advocate Robert Parker a acordat 93 de puncte pentru Soare 2017 (o premieră pentru un vin din România) și un interval estimativ de consum până în 2037; în același timp, UniQ, un vin din Cabernet Sauvignon 2013, Merlot 2016 și Negru de Drăgășani 2017, a obținut 92 puncte și un interval de consum până în 2033. Și alte vinuri Vinarte au primit punctaje onorante cu acest prilej, ca și în trecut.

Vânzarea sticlelor din vinotecă este una personalizată și cu garanții – fiecare cumpărător primind la livrare o scrisoare de autenticitate și conformitate, după ce loturile au fost în prealabil verificate de specialiștii cramei, retoaletate, redopuite și completate cu vin din aceiași ani, acolo unde a fost cazul.

VINARTE este unul dintre primii producători de vin din România cu capital privat străin, operând în prezent două crame cu tehnologie modernă și două plantații de viță-de-vie în Oltenia: aproximativ 160 de hectare la Stârmina (Mehedinți) și alte 50 de hectare la Sâmburești (Olt). Mărcile devenite “clasice” de la VINARTE – Soare, Prince Mircea, Castel Bolovanu, Sirena Dunării – constituie și în prezent vârful unei piramide de vinuri expresive și gustoase, destinate tuturor categoriilor de consumatori. Ele se ridică pe o fundație solidă care depășește nivelul asset”-urilor fizice – și anume pe filosofia de a reda cât mai fidel spiritul locurilor și soiurilor de origine pe înțelesul oricărei generații: Nedeea, Domeniile Vinarte, Castel Stârmina sau modernele Avenue, UniQ și MagiQ.

 

Scroll to Top