Florii, Paște și 1 Mai – triunghiul gurmanzilor la Casa Timiș, în mijlocul naturii, din mâinile și inspirația lui Chef Nico Lontras

… un adevărat vis floral, o reverie pictată în farfurie”, inspirată de măreția naturii și de “emoția transmisă prin culorile și aromele ei”; “ospitalitatea de familie și gastronomia cu suflet sunt prețioasele noastre ingrediente prin care dorim să vă introducem în lumea noastră de basm, în cel mai frumos cadru natural” (…) de la “creatorii celor mai gustoase preparate tradiționale românești, meșteșugite totdeauna cu mult suflet și dăruire” pentru “o sărbătoare a sufletului și expresia bucuriei depline” – sunt descrierile primelor două GastroXperiențe pregătite pentru oaspeți la frumosul ambițios resort enoturistic Casa Timiș, în inima regiunii viticole Dealu Mare, la Chițorani (70 minute de București cu mașina). Ocaziile celor două evenimente sunt și ele pe măsură: Floriile și Paștele. Dar tentațiile nu se opresc aici – echipa condusă de Chef Nico Lontras are o mega-tentație și pentru 1 Mai.

17 aprilie în Grădina de flori dintre vii

Meniul de Florii nu doar îi sărbătorește pe cei care poartă astfel de nume, ci utilizează din plin florile primăverii și în farfurii: “grădină de pătrunjel și flori de câmp cu rodie și humus, terină de ficat de rață cu jeleu de Fetească albă și flori de câmp, salată cu flori de primăvară, baby spanac, jumări de rață și dressing cu trufe, couscous marocan cu creveți și năsturel”. Dar ăsta e numai antreul: masa festivă continuă cu ciorbă ardelenească cu afumătură sau borș de cocoș cu sfeclă, urmate de medalioane din cotlete de vițel de lapte cu flori de dovleac umplute cu brânză cu trufe, alături de cartofi gratinați și sos de vin roșu, și apoi deserturile Casei Timiș decorate cu flori de sezon. Meniul costă 289 lei / persoană și se derulează în data de 17 aprilie începând fix de la orele 12.00 șicontinuând până la 16.00, rezervările fiind disponibile pentru grupuri de cel puțin 4 persoane (copiii sub 3 ani beneficiază de gratuitate iar pentru cei între 3 și 11 ani părinții achită doar 50% din preț). Rezervări, AICI!

Brunch pascal – o sărbătoare de suflet, cu tradiții în interpretare exclusivistă

Duminica de 24 aprilie, o zi a bucuriei și speranței reînnoite de care avem cu toții atâta nevoie în aceste vremuri istorice, este și un prilej de reconectare la natura curată: un brunch pascal a fost gândit de echipa lui Nico Lontras astfel încât să întregească această sărbătoare a sufletelor. De la pâinea de casă pregătită special pentru prima zi de Paște sau amuzanta vânătoare de ouă pe domeniile luminoase ale Casei Timiș, care să “facă foame”, la “artileria bucuriei gastronomice”: drob de miel, platouri bogate cu mezeluri și brânzeturi delicioase, salată Olivier (a la russe), crudități de sezon (ridichi, ceapă verde, roșii cherry, salată verde proaspătă) sau salată de pătrunjel cu rodie și mentă, borș de miel și ciorbă de salată cu papară și costiță afumată, miel la proțap, cartăfi răntăliți cu boia și usturoi, saramură de păstrăv, sărmăluțe de porc cu varză dulce, smântână și mămăliguță, pască tradițională și alte deserturi românești, apă, cafea și vinurile Casa Timiș la discreție. Evenimentul începe la orele 12.00 și se încheie la orele 16.00, rezervările sunt disponibile pentru grupuri de minimum 4 persoane, prețul fiind 320 lei / persoană (pentru copiii sub 3 ani nu se plătește nimic, pentru cei între 3 și 11 ani fiind o reducere de preț de 50%). Rezervări, AICI!

Pentru cei dornici să petreacă mai mult timp de Paște în Dealu Mare, Casa Timiș oferă și pachete de 3 nopți cazare (22-25 aprilie) – 2.740 lei / persoană în cameră dublă/twin și 3.190 lei / persoană în apartament. Sejururile includ accesul la brunch-ul pascal, o sticlă de vin în cameră la sosire și biciclete din partea casei pe toată durata șederii. Rezervări, AICI!

1 Mai bun în mijlocul podgoriei, cu Live grill & muzică și multă voie bună, departe de “aglomerația tradițională” de pe șosele sau de pe litoral

Pentru cei care s-au săturat să se înghesuie la mare sau la munte pentru tradiționalele ambuteiaje de pe șosele și din localuri, regiunea viticolă Dealu Mare e destinația perfectă pentru muzică live, voie bună și răsfăț gastronomic în mijlocul naturii. De 1 Mai, resortul Casa Timiș pune la dispoziție atât pachete cu 2 nopți cazare (din 29 aprilie până pe 1 mai, cu mic dejun, acces la Live grill-ul festiv, și biciclete din partea casei pe toată durata șederii pentru traseele de ciclism omologate de pe proprietate, plus o sticlă de vin în cameră, la sosire) – la prețuri de 2.040 / persoană în cameră dublă și 2.360 lei în apartament – cât și un spectacol culinar și muzical pentru oaspeții care doresc să vină doar la masa duminicală – la prețul de 320 lei / persoană (copiii sub 3 ani au acces gratuit, cei între 3 și 11 ani beneficiază de 50% reducere). Meniul cuprinde ciorbă la ceaun, ciorbă de burtă, platouri cu jumări, cârnăciori (crud-uscați, picanți și de Mangalița), slăninuță și babic, hamsii cu sos de usturoi, icre de știucă, brânzeturi, salată de vinete cu roșii, crudități de sezon, mititei cu muștar, ceafă de Mangalița, vită “boierească” la ceaun, mămăliguță, legume la grătar, salate (de roșii și castraveți, dar și orientală) și deserturi românești de casă. Rezervări, AICI!

Scroll to Top