Pentru cei dornici să descopere savoarea românească dintr-un șir de farfurii care s-ar întinde peste 1400km, de la Sud la Nord, există un drum care ajută: Via Transilvanica. Dincolo de experiența călătoriei pe cel mai popular drum din România, anul trecut, Electric Brother a avut ideea să surprindă în sunete toate întâlnirile avute.
De la oameni la animale, de la meșteșugari și pregătirea în ”ogradă” a alimentelor, Electric Brother a reușit să pună în sunete un ”drum” care nu doar că trezește emoții intense, oferă imagini de neuitat, dar te ajută parcă să simți și gustul unei călătorii de redescoperire a României reale. Sunetele culese în iarbă, sau chiar la botul vacii, cu țăranii care prepară untul în ogradă sau taie pâinea proaspăt scoasă din cuptor te fac să-ți dorești să călătorești, după o perioadă prelungită de post, ca să faci loc tuturor experiențelor culinare pe care acest drum le oferă.
Povestea explorării ViaTransilvanica, în care artistul a înregistrat albumul ”drum”, va continua în această vară. În 2022, Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica scoate la lumină, prin materiale multimedia, 50 de obiective de patrimoniu cultural, comunități etnice, antreprenoriate locale, gastronomie, natură și localități uitate. Toate acestea sunt poveștile ce vor intra în „Rucsacul” cu care fiecare călător se poate echipa înainte să străbată drumul care unește România, de la Nord, la Sud, prin cărarea marcată de voluntari și membri ai asociației Tășuleasa Social.
Cronicari Digitali, alături de Raiffeisen Bank România, continuă al doilea an de rezidență itinerantă de digital storytelling care pune în valoare patrimoniul cultural de pe Via Transilvanica. În 2022 prin Rucsacul cu povestiri de pe Via Transilvanica vor fi descoperite și aduse în atenția publică cele mai noi ținuturi marcate pe Via, respectiv Terra Banatum, Terra Dacica și Terra Romana (județele Caraș-Severin, Hunedoara și Alba). Sursele poveștilor spuse în mediul digital vor pleca de la Ghidul Drumețului, disponibil pe viatransilvanica.com, și vor dezvolta repere de călătorie culturală cu acces la experiențe locale inedite.
Poveștile culese în Rucsac de jurnaliști și creatori de conținut vor fi concentrate în trei zile de eveniment la Muzeul Țăranului Român, între 9 și 11 septembrie. Aici, vizitatorii vor putea cunoaște producători și meșteșugari locali de pe Via Transilvanica. Mai mult, bucureștenii vor putea mânca preparate bazate pe rețete de pe Via, însoțite de poveștile localnicilor, curatoriate de bloggeri și vloggeri de food cunoscuți.