Chef Radu Dumitrescu: „Este 100% ok să îți iei mâncarea nemâncată la pachet”

Invitat în primul podcast gastronomic românesc, Amintiri Gustoase, parte a proiectului Cronicari Digitali, Chef Radu Dumitrescu a vorbit despre subiecte delicate ce țin de obiceiurile românilor atunci când aleg să ia masa în oraș, cum ar fi food waste-ul.

”Este 100% ok să îți iei mâncarea nemâncată la pachet. (…) Bun simțul social gastronomic ne spune că în timpurile actuale lumea moare de foame în alte colțuri ale lumii, așa că luăm mâncarea acasă. Nu poți să mănânci, ok, înțeleg că ai vrut să guști, dar nu mi-o lași mie mâncarea pe cap, pentru că eu când arunc mâncare mă doare sufletul!

De multe ori, mâncarea e bună și a doua zi! Nici mamele noastre nu găteau în fiecare zi altă ciorbă, nu găteau bunicile noastre în fiecare zi altă tocăniță – făceau o oală mare, mâncam două zile din ea și așa am crescut mari”, subliniază Chef Radu Dumitrescu în podcastul Amintiri Gustoase.

Amintiri Gustoase
, parte din platforma culturală Cronicari Digitali, dezvoltată de Zaga Brand și Humart, este un podcast cu episoade noi în fiecare vineri, acestea fiind disponibile în format audio atât pe siteul www.cronicaridigitali.ro cât și pe platformele de streaming audio.

Scroll to Top