Ce gătești mai bine acasă pentru mese festive – rețete propuse pe Instagram, premiate de chefi

Timp de aproape două săptămâni, „AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”, competiția  din social media, a strâns rețete pentru mese festive de la utilizatorii digitali.

Toate rețetele propuse pe Instagram au trecut printr-o jurizare riguroasă realizată de nu mai puțin de 17 jurați, chefs, experți și influencers din domeniul food. Cele mai multe propuneri au venit pentru desertul de sărbători.

TOP 5 rețete festive

1. REGINA MARIA, regina tuturor prăjiturilor la tava – rețetă propusă de @chez_doinush

2.Cornulețele fragede cu dulceată – rețetă propusă de @hometown___flavours

3. Steak de vită, servit alături de un piure cu pesto de trufe albe și ciuperci mini king oyster, cu sos demi glace și ulei de pătrunjel – rețetă propusă de @mo.m.e.n.t

4. Plăcinte cu răvașe cu mesaje milenniale – rețetă propusă de @nicolerootless

5.  Vanilice – Fursecuri fragede cu vanilie– rețetă propusă @aleksandrapetrov.ro

„Mama povestește de fiecare dată câte favoruri i-a făcut unei colege de birou ca să îi dea și ei rețeta. Erau vremuri în care oamenii nu prea dădeau share ca în ziua de azi, iar o rețetă bună era considerată moștenire de familie. Un secret culinar care nu se împărțea cu alții. Într-un final a ajuns și la noi și de atunci ne bucurăm de această prăjitură cu adevărat regală, cu 2 blaturi diferite și o cremă cu unt și cu ness. Decorată simplu cu nucă pralinată

Primul blat

– 4 ouă

– 4 linguri de zahăr

– 4 linguri de făină

Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat cu mixerul sau la robot. Se adaugă pe rând cele 4 linguri de zahăr. Adăugăm și gălbenușurile. La final incorporăm făina cernută, lingură cu lingură. Amestecând manual de sus în jos.

Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină și se transferă pandișpanul. Dăm la cuptor preîncălzit aprox 20-25 min la 200 grade. Când este gata, scoatem tava. O lăsăm un pic la răcit după care o transferăm pe un platou.

Al doilea blat, crema și restul rețetei le găsiți în comentarii, la mine pe stories și pe blog

Cu acestă rețetă particip la challenge-ul culinar lansat de @amintirigustoase,de a împărți o rețetă festivă”, a scris pe Instagram concurenta care a propus rețeta pentru prăjitura „REGINA MARIA” și care a obținut cele multe puncte din partea juriului.

Câștigătorii au primit recunoașterea comunității, titlul de Festive Master, dar și câte un premiu consistent oferit de Samsung, Electrolux, Lidl, Delaco, Unisol, Matache Măcelaru, Metaxa și Sezamo.ro. Primii din top, de la fiecare categorie de concurs – Aperitive (reci sau calde), Feluri principale și Deserturi – oferă punctul de start pentru workshopul Amintiri Gustoase, care va avea loc  la București.

„AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” este organizat de agenția Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali. Partenerii principali sunt ELECTROLUX, LIDL și DELACO. Visual Storytelling asigurat de SAMSUNG. Proiectul este susținut de SEZAMO, UNISOL, MATACHE MĂCELARU, DR. GERARD, PAKMAYA, METAXA, AQUA CARPATICA ȘI DOMENIILE SÂMBUREȘTI.

Scroll to Top