RețeteUdătură

Cafea cu lapte (1931)

Pentru prepararea cafelei cu lapte ne trebuiesc următoarele cantități pentru o persoană: 1 pahar cu lapte, 20 gr. cafea lichid și 10 gr. zahăr. Punem laptele strecurat să se fiarbă. În timpul acesta facem cafeaua fără zahăr. Punem într-un inbric apă și 2 lingurițe de cafea. Laptele fiert îl punem într-o cană sau într-un pahar. Apoi turnăm cafeaua, după ce s-a fiert, strecurând-o printr-o strecurătoare deasă să un treacă cocoloașele. Apoi punem și zahăr.
Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
 

FOTO: staticflickr.com

Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)

Share:

Leave a reply