Potaj de fasole (rețetă din 1931)

Se prepară astfel: se alege fasolea, se spală și se pune la fiert. Când este fiartă o cunoaștem că bobul este moale. După ce fierbe o scurgem și o trecem printr-o sită. Înferbântăm unt și turnăm fasolea. Apoi mestecăm. Ca să fie subțire subțiem cu lapte fiert sau cu zeama în care a fiert fasolea. Se servește ca primul fel. Se garnisește cu crutoane de pâine albă. Crutoanele să fie niște pătrate mici de pâine albă prăjite.
Cantități ingrediente (pentru 2 persoane):
140 gr. fasole
40 gr. unt
1 pahar lapte
250 gr crutoane (pâine în pătrate mici prăjite)
6 gr. sare.
Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
FOTO: mexmarket.co.uk

Scroll to Top