Cartofii se curăță, se scobesc și se rumenesc în multă untură. Când sunt pe jumătate fripți, se scot și se pun într-o farfurie să se răcească. În această untură (dacă a rămas multă se scoate din ea) se frig carnea tocată de vițel și porc amestecate sau se poate și numai un fel în care punem ceapă și piper. Se răcește, se amestecă cu 3 ouă întregi, cu această compoziție umplem cartofii. Partea cartofilor ce am scos-o scobindu-i o rumenim în untură și se lasă fundul cratiței peste care așezăm cartofi umpluți.
Deoparte se face un sos bun de roșii, ce se toarnă peste cartofi. Ferbem încet, înăbușit, la marginea mașinei.
La servit se pune smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.