Ouă răscoapte cu sos picant (rețetă interbelică)

Se fierb ouăle tari. Când sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde și se așează pe o farfurie unele peste altele. Deoparte se face un sos de muștar cu ou, și anume: pentru 6 ouă tari se pun într-o strachină o linguriță de muștar, 3 gălbenușuri crude și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn până s-a amestecat oul cu muștarul, apoi se adaugă puțin câte puțin untdelemnul, cam 150 gr. la cantitatea de mai sus. Când sosul e gata, se pun în el 2-3 castraveți în oțet, ca și capetele de albuș răscopt, toate tăiate foarte mărunt.  Se potrivește de sare și de acru. E bine ca sosul să fie puțin mai sărat. Acest sos se toarnă peste feliile de ou așezate în farfurie și împrejur se pun foi de salată verde și felii subțiri de ridichi. Acest sos îl putem întrebuința și cu piept de curcan și cu rasol de găină.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com

Scroll to Top