Se fierb 6 ouă, se curăță și se taie în două în lungime. Se scot gălbenușurile și se freacă cu o lingură de unt făcut spumă, miezul dela o felie de pâine muiat în lapte și stors, două gălbenușuri de ou crude și puțină ceapă tăiată mărunt și trasă în unt. Se adaugă 2-3 roșii mijlocii, curățate de coajă și de semințe, se pun sare, piper și, dacă compoziția nu e prea moale, și o lingură de smântână groasă. În lipsă de pătlăgele punem o lingură de bulion. Cu această compoziție se umplu albușurile, se presară cu pesmet, se așează într-o tavă cu unt și se dau la cuptor. Se servesc ca garnitură pe lângă piure de cartofi sau spanac.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com