Paté de carne (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Mizilicuri Rețete

Se fierb în apă 250 gr. carne de porc, tot atâta carne de vițel și pasăre, precum și 100 gr. șuncă afumată împreună cu sare, piper și o foaie de dafin, 2 cepe până devin moi. Apoi, se adaugă în fiert 100 gr. ficat crud, două felii de pâine și se continuă fierberea. Se dau toate prin sită, apoi se amestecă cu 100 gr. mazăre verde conserve, un păhărel de vin și se pune la cuptor într-o tavă lungă și îngustă, unsă bine și presărată cu pesmet. După ce se răcește bine, se taie felii și se servește cu sos tartar.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

2 Comments

  1. Suna foarte bine aceasta reteta, dar am o intrebare: nu scria cat se tine la cuptor? 😀

    1. Bună dimineața. GastroArt nu este un site de rețete ci o bază digitalizată cu rețete vechi, culese din caitele bunicilor, străbunicilor, nu intervenim deloc pe texte, nu schimbăm, nu adaptăm, nu reinterpretăm, nu completăm și nici măcar nu corectăm. Toate rețetele sunt scrise păstrând limbajul original. Noi le considerăm surse și obiecte de patrimoniu gastronomic. Ba mai mult, să știți că timpii nu v-ar ajuta pentru că există diferențe mari între mașinile gătit de atunci și tehnologia de astăzi. Vă recomandăm să căutați o rețete similară pe blogurile culinare (pe cele bune) și să o adaptați pe aceasta în funcție de timpii găsiți acolo. Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Suppa (ciorba) de erburi – rețetă din 1857
Pune în tr’ unâ olâ micâ de fertu erburi bine curâtite si spâlate; si anume ...