Cremă de fructe (rețetă interbelică)

Se freacă 2 gălbenușuri cu o linguriță de făină și 150 gr. zahăr peste care se toarnă 2 decilitri de lapte cald. Se pune pe foc moale, amestecând întruna ca să nu se facă cocoloși. Se dă deoparte când începe să fiarbă. Se mai amestecă și după ce a mai pierdut din ferbințală, dar fără să se răcească de tot, se adaugă 100 gr. unt proaspăt, tăiat în bucăți mici. Se amestecă iarăși și după ce s-a răcit de tot se adaugă 150 gr. frișcă bătută și 150 gr. fructe zaharisite și tăiate mărunt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com

Cremă de vanilie (rețetă interbelică)

Scroll to Top