RețeteZaharicale

Cremă de vanilie (rețetă interbelică)

Se pune un baton de vanilie înttr-o cratiță cu ½ litru de lapte clocotit. Se acoperă și se lasă să stea astfel ¼ de oră. Se freacă bine într-un castron 4 ouă întregi cu 175 gr. zahăr și 60 gr, făină și se toarnă lapte fierbinte câte puțin mestecându-l întruna cu lingura de lemn. Se pune apoi pe mașină la foc mic mestecând mereu ca să nu se prindă crema de fund. După ce începe să fiarbă se mai ține 2-3 minute și se dă deoparte. Se adaugă unt proaspăt cât 2 alune și se mai amestecă din când în când până se răcorește de tot, ca să nu se facă peliță deasupra. Dacă dorim să fie mai fină, se pune în loc de 4 ouă întregi 6 gălbenușuri (fără albuș).
Dacă atunci când e pe foc observăm că crema devine grunjoasă, se dă repede la o parte și se așează cratița cu fundul în apă rece și se bate bine, apoi cu telul până dispar grunzii.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com

Cremă de nuci (rețetă interbelică)

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica