Ciorbă de pui (rețetă interbelică)

Într-o oală cu 3 litri de apă se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel și o ceapă tăiată mărunt. Când începe zarzavatul să fiarbă, se pun puiul tăiat în patru, precum și labele, capul, pipota și ficatul, 2-3 linguri de orez ales și spălat. Se pune sare. Se spumește, se adaugă borșul fiert deoparte și strecurat, cozi de ceapă verde, mărar și pătrunjel tăiate fin și o roșie sau două tăiate fin și fără semințe. Înainte de a servi, se drege în castron cu un gălbenuș de ou și 2 linguri de smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top