Se pregătește frunza de viță necesară, spălând-o și lăsând-o să se svânteze. Se aleg roșii frumoase, tari și perfect întregi.
Se așează pe fund, într-un borcan mare, un strat de frunze de viță și un rând de roșii îmbrăcate fiecare în frunze de viță, peste ele se presară sare și se repetă până se umple borcanul. Se acoperă cu un strat mai gros de frunze de viță, iar deasupra punem un fund de lemn care să intre în borcan și peste care se pune o greutate nu prea mare ca să nu apese tare roșiile, ci atât ca să le ție toate strânse bine. Se acopere totul cu o pânză curată. Se păstrează într-un loc răcoros și uscat. Când scoaten din roșii, pe celelalte le acoperim bine cu frunza de viță, iar marginea borcanului se șterge cu o cârpă udă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com