GarnituriRețeteSalăți

Salată rusească (rețetă interbelică)

Se pun într-un castron, în cantitățile dorite, cartofi și morcovi fierți și tăiați în cuburi cam de 1 cm, fasole verde și albuș de ou răscopt tăiat în bucăți mici, mazăre boabe.
Deoparte se face următorul sos. Se trec prin sită gălbenușurile răscoapte, se amestecă cu puțin muștar, se adaugă sare și unt de lemn, puțin câte puțin, ca la ori ce maioneză. Se subție cu lămâie sau oțet. Când e gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat, se amestecă și se lasă la o parte vreun sfert de oră, ca să se amestece cu sosul. Apoi, se gustă și se potrivește după plăcere de acru și de sărat.
Servită cu maioneză. Se așează salata pe farfurie lungă și se netezește cu lingura. Se toarnă deasupra un sos gros de maioneză și se garnisește cu felii de ouă răscoapte și foi de salată verde.
Servită cu șuncă. Se taie cu grijă felii egale de șuncă și cu grijă să rămână întregi. Din feliile de șuncă se fac cornete sau simple rulouri și se umplu cu salată. Se garnisesc cu ridichi de lună aspri și foi de salată verde.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica