RețeteZdravene

Colțunași cu carne fierți (rețetă interbelică)

Se pregătește o foaie de aluat din 2 ouă, se taie pătrate de 4-5 cm. Se trece prin mașină ¼ kgr. carne crudă sau de rasol fiert și se prăjește cu untură, cu o ceapă tăiată mărunt. Se toarnă câte puțină apă, ca să nu se usuce carnea prea tare. Se dă deoparte, se amestecă cu un ou și după ce s-a răcorit puțin se umplu pătratele de aluat. Se lipesc și se fierb tocmai ca colțunașii cu brânză. Se servesc cu sos de roșii sau cu smântână. Se pot pregăti la fel cu creer fiert și tocat mărumt.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com

Piure de cartofi pentru garnituri (rețetă interbelică)

Share:

Leave a reply

Gaziantep masoz Kutahya masoz Elazig masoz Trabzon masoz Malatya masoz Sivas masoz Ordu masoz Sakarya masoz Manisa masoz Mersin masoz Tokat masoz Afyon masoz Denizli masoz Kayseri masoz Eskisehir masoz Mugla mutlu son Pamukova mutlu son Buca mutlu son Osmaniye mutlu son