Prăjitură cu nucă sau mac (rețetă interbelică)

½ kg făină, 200 gr unt sau untură, 4 linguri de zahăr, 2 gălbenușe, un praf de copt de 25 bani, drojdie muiată în lapte.
Se frământă, se fac 3 sau 4 foi, se lasă să stea ½ oră.
Umplutura: 300 gr. nuci măcinate, 250 gr zahăr amestecat cu puțin lapte și rom, se întind foile, se ung cu marmeladă și se pune umplutura. 60 gr zahăr, 4 linguri de apă, 2 linguri cu cacao
Se fierb bine, se pun 10 gr unt și se toarnă imediat când se scoate prăjitura din cuptor să fie caldă. Se pune glazură deasupra.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top