Se face un aluat dintr-o ceașcă de smântână, ½ kgr. făină, 120 gr. unt și o lingură de zahăr. Se frământă totul bine și se întinde o foaie mai mult lungă. Se pune deasupra o bucată de unt 100 gr. amestecată mai înainte cu lingura. Se împăturește aluatul în trei, aducând capetele laterale peste unt. Se întinde din nou foaia, de data aceasta în sens contrar. Se repetă această operație de 3-4 ori. Se lasă să se odihnească apoi aluatul ½ de oră. Se întinde o foaie cam de jumătate cm. grosime. Se taie pătrate în care se pune puțină marmeladă, se îndoaie în două, se taie colțul, se întorc capetele înspre mijloc, se ung cu ou, se presară cu zahăr tos și se coc la foc bun.
Tanti Victorița Oancea
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
