Se pregătesc cotletele prentru fript la tavă. Se sărează și se țin acoperite până pregătim sosul. Se taie ceapa și se trage cu o lingură de untură. Când s-a muiat, se pune o jumătate lingură făină și se amestecă mereu, dar nu se lasă să se îngălbenească. Se stinge cu o ceașcă de vin alb și două cești de zeamă de carne. Se ține să fiarbă o jumătate de oră la foc mic. Din când în când, se va lua pielița de grăsime ce se formează la suprafață. Se înfierbântă în tigaie o lingură de untură, se pun cotletele să se frigă bine pe o parte și pe alta. Se amestecă sosul cu o linguriță de muștar și un castravete acru tăiat felii subțiri. Se potrivește de sare și piper. Se așează cotletele fierbinți pe farfurie, se toarnă peste ele sosul, se servesc imediat.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
