Piure Pascal (rețetă interbelică)

½ kgr. cartofi, 4 ouă, 50 gr. unt sau grăsime, ½ l. lapte, 2 linguri de făină.
Se curăță cartofii, se taie și se fierb ½ de oră. Se fierb ouăle 5-6 minute, ca să fie tari, se curăță de coaje, se taie în 4 și se țin la cald. Când cartofii sunt fierți, se fărâmițează, se adaugă laptele și 30 gr. unt și se bate puternic.
Într-o cratiță destul de mare, se face din piure un turban, lăsându-se mijlocul liber, unde se vor pune ouăle tăiate.
Se face un sos din 20 gr. unt, 2 linguri de făină, ¼ l. lapte, sare, piper. Se acoperă ouăle cu acest sos.
(Este o mâncare foarte elegantă și bună pentru o zi fără carne.)
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top