Pastă de vinete (rețetă interbelică)

50 bucăți roșii făcute bulion gros, 50 bucăți ardei grași copți pe cuptor, luată pielița, codița și sâmburii, și 10 bucăți vinete mărișoare, coapte ca pentru salată, date prin mașina de carne, 1 kgr. ceapă rasă și prăjită într-un kgr. untdelemn. Ceapa trebuie prăjită numai în ½ kgr., iar când e gata îi punem și restul și mai lăsăm să dea un clocot. Când s-au răcit toate, le mestecăm și le punem în borcane mici de 2 dcl., legăm borcanele și le fierbem în aburi.
Borcanele nu se vor umple până la gură.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top