ActualCapra Vecinului

Zahana Gastronomique 33 și bucatele Micului Paris

De fapt, ce înseamnă zahana? Un local în care te aștepți să găsești mâncare românească – mai mult, feluri măcelărești – cărnuri și organe, măruntaie în fel și chip. Dar gastronomique? Ei, probabil, că ceva mai gourmet prezentate.
Ce avem, așadar, la Zahana Gastronomique 33? Zic cei de aici că au scotocit prin rețetare de bucate rafinate de când Bucureștiului i se spunea Micul Paris și bucătarii rafinau gastronomia autohtonă aşezând-o în rând cu cea franţuzească. Chiar meniurile Casei Regale a României aveau reţete tradiţionale în combinaţii de gusturi, care nu erau mai prejos de luxul gastronomiei occidentale.

Chef Robert Bădilă are un plan pe termen lung prin care își propune încet-încet să reactualizeze bucătăria tradițională. Pentru că, spune el, „mâncarea nu e ca benzina, o pui la grămadă <<să meargă>> organismul, ci pe lângă gust, trebuie să arate bine, să facă poftă, să te facă să te simți bine.” Un meniu de toamnă cu prezentări moderne și pairinguri cu vin este deja în lucru, dar până atunci chef-ul de la Zahana 33 ne-a pregătit câteva mostre reactualizate din ce se mânca altădată.

Mai multe puteți citi aici
Acest text este un fragment, continuarea o puteți citi la linkul adăugat și face parte din parteneriatul GastroArt.ro cu gastronomie-romaneasca.ro . Vă mulțumim pentru înțelegere!

Ceremonialul meselor de altădată (I)

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica