Invitație la eveniment: lansarea volumului “Bucătăria română 1865” de Christ Iónnin

A venit și timpul lansării oficiale de la București a primei cărți a editurii GastroArt: „Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr.

Miercuri, 23 mai, de la 18:00, vă așteptăm la Restaurantul Pescăruș din Parcul Herăstrău să vorbim despre istoria gastronomiei românești și despre rețetele de acum aproximativ 150 de ani.
Simona Lazăr, Cosmin Dragomir și Chef Vasile Nicolae, alături de alți invitați surpriză vor prezenta volumul și vor vorbi despre planurile editurii.
Sesiune de autografe și socializare la un pahar cu vin.
Editura GastroArt este proiect editorial prin care încercăm să readucem în atenția publicului cărți vechi și noi de gastronomie autohtonă, lucrări științifice de profil și documente inedite.
Demersul este sprijinit de Selgros, Aqua Carpatica, City Grill, Domeniile Sâmburești, Dacris, HoReCa School, Rare Food Services și Microgreens.

„Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr este prima reeditare a unei cărți cu rețete din 1865, singurul volum culinar publicat în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Cartea beneficiază de peste 200 de note de subsol, prefață, studiu introductiv, tabel de măsuri. Are 96 de pagini și costă 32 de lei. Este prima carte care folosește terminologia bucătărie română, dar conține și preparate din rețetarul universal.
Vă așteptăm!
https://gastroart.ro/2018/05/15/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-prima-carte-editurii-gastroart/
 
 
 
 

Scroll to Top