IstorieProduse recomandate

Din istoria înghețatei

Chiar dacă epoca modernă a înghețatei a început in prima jumatate a secolului al XX-lea, după ce noi tehnici de refrigerare au permis începerea producției de înghețată la nivel industrial, acest desert extrem de popular în timpul verii poate fi urmărit până în primele zile ale civilizațiilor umane moderne.
În urmă cu aproximativ 2500 de ani, înghețată a apărut pentru prima oară în climatul fierbinte al imperiilor persane și, de atunci, a continuat să se răspândească, să crească in popularitate și să sporească imaginația nenumăraților bucătari și inovatori care doreau să îmbunătățească procesul prin care este făcută. Acest lucru a fost posibil nu numai pentru că cremele de gheață aveau un gust minunat și ofereau racoare în lunile fierbinți de vară, dar și datorită faptului că au fost foarte costisitoare pentru lung timp. Această valoare economică a industriei de înghețată a alimentat dezvoltarea sa și a fost responsabilă de progresele incredibile în tehnicile de refrigerare.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
gastroart.ro și dacris.ro vă recomandă aparatele de înghețată Taylor, perfecte pentru afacerea dumneavoastră.
Beneficiile operaționale ale Seriei Crown țin de operarea modelelor cu o singură apăsare de buton, ca și maneta ergonomică cu funcție de auto-închidere. Oferta include toate capacitățile de deserturi înghețate (mici, medii și mari). 

Aparatele mai oferă cicluri de încălzire și răcire la fiecare 24 de ore și curățarea de bacterii. Ciclul de 14 zile de curățare fizică salvează timp și mână de lucru. 
Cele 11 modele oferite de Taylor sunt ideale pentru orice fel de restaurant, inclusiv pentru cele din gama fast food, datorită operării rapide. Modelele 791 și 794, spre exemplu, oferă sisteme de refrigerare independente pentru fiecare element, cu capacitate de 45,4 și, respectiv 37,9 litri. 

Printre competitori, Taylor are singura gamă de aparate de înghețată care oferă toate opțiunile de deserturi reci/înghețate, inclusiv cu cremă de ou și opțiunea blender. (P)
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Aproximativ 2500 de ani de istorie 

Istoria înghețatelor a început în jurul anului 500 î.H. în Imperiul Persan, unde gheața a fost utilizată în combinație cu sucuri de struguri, fructe și alte arome pentru a produce niste delicatese racoritoare de vara. Rețetele acestor înghețate (sorbets) au călătorit în Roma Antică, unde au fost primite cu bratele deschise de împărați și nobilime. Scieri din această perioadă spun povestea armatelor alergătorilor care au purtat gheață din munți în orașe mari romane în timpul verii. Cu un preț enorm și imposibilitatea de a păstra ușor gheața, înghetata a rămas costisitoare până în secolul 17-18, când colecția organizată de gheață și conservarea subterană a început să se răspândească în Europa și America de Nord. Cu toate acestea, înainte de a se întâmpla, inovațiile din secolul 9-11, care au fost făcute în China și țările arabe, au apărut în Europa și au schimbat modul în care ne-am uitat la cremele de gheață pentru totdeauna. Produsele înghețate pe bază de lapte au permis bucătarilor să producă o mare varietate de înghețate noi, începând cu epoca înghețatei napolitană, Gelato și altele.  După ce Catherine de’Medici a introdus înghețată în Franța la jumătatea secolului al XVI-lea, Popularitatea acesteia a început să crească incredibil. Modalitatile de producție s-au schimbatde-a lungul secolelor, s-au format noi rețete, s-au introdus tehnici de refrigerare și mașini automate, iar înghețate au călătorit în toate cele patru colțuri ale lumii. Statele Unite au primit prima înghețată la mijlocul secolului al XVII-lea, câteva decenii mai târziu a fost vândută în public, iar în 1851 a fost făcută de mari întreprinderi comerciale.

 
Epoca modernă a istoriei înghețatei a început la scurt timp după încheierea primului război mondial, când frigiderele electrice comerciale devin accesisbile tuturor. Cu puterea oferita de această mare invenție, industria înghețată a crescut de sute ori, permițând crearea de înghețate ieftine și ușor de produs, mai ales în Statele Unite. Acceptarea internațională a înghețatelor poate fi parțial contribuită la anii celui de-al doilea război mondial, când înghețata și înghețata uscate au devenit parte a rațiilor oficiale ale armatei americane, distribuite pe toate fronturile din Europa, Africa de Nord, Asia de Est și Pacific. După încheierea războiului, oamenii din întreaga lume au început să vadă înghețată ca invenție americană și și-au dezvoltat rapid propriile capacități industriale pentru a le produce. În cea de-a doua parte a răcirii personale, secolul XX a devenit un lucru obișnuit, filmele de la Hollywood și înghețata înglobată în mod regulat în produsele lor, iar noi capacități de producție au permis crearea a numeroase tipuri noi de înghețată (mai ales, înghețată moale și sundae).
Sursa: http://www.icecreamhistory.net/
Credit foto: dreamstime.com 

Cea mai veche rețetă de înghețată din România (1841)

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica