ActualArticoleHarta ciorbeiHarta pâiniiIstorie

Cum puteți precomanda trei cărți fundamentale pentru gastronomia românească

Gata! Așa cum anunțasem am lansat campania de cofinanțare și precomenzi pentru primele trei cărți de bucate din noua colecție a Editurii GastroArt prin care dorim să restituim României parte din identitatea gastronomică națională.
Nu putem să demarăm acest proiect complex (facem tot ce ne este în putință pentru a reedita toate cărțile fudamentale pentru gastronomia românească, dar și de a iniția alte colecții de cărți contemporane de antropologie, arheologie culinară, etnologie etc) fără ajutorul vostru.
Atenție: mai jos aveți un link care vă trimite către site-ul unde puteți precomanda cărțile. Alegeți din dreapta ecranului recompensa care vi se potrivește!

Click aici pentru a precomanda cărțile!

Ca să pornim fără emoții la acest drum editorial anevoios avem nevoie de minim 375 de precumpărători ai pachetului cu cele trei cărți tipărite în condiții grafice deosebite și cu un aparat critic excelent în valoare de 200 de lei. Acestea vor ajunge la dumneavoastră în cursul anului viitor.
Și pentru că sărbătorim Centenarul, primele trei cărți pe care le voi tipări sunt strâns legate de Unire: vorbim de prima carte de bucate tipărită în Țara Românească (București, 1847), prima carte de bucate tipărită în Moldova (Iași, 1841) și prima carte de bucate în limba română tipărită în Ardeal (Brașov, 1874).
Atenție: mai jos aveți un link care vă trimite către site-ul unde puteți precomanda cărțile. Alegeți din dreapta ecranului recompensa care vi se potrivește!

Apăsați aici pentru a precomanda cărțile!

Un astfel de demers este extrem de costisitor iar istoria gastronomiei este un domeniu din care poți trăi decent, dar nu să și poți investi iar creditele sunt dezavantajoase pentru oricine.
Cele trei cărți care inaugurează această colecție sunt:
Maria Maurer, carte de bucate (1847, București) a fost reeditată în urmă cu peste un deceniu într-un tiraj infim și nu se găsește nici măcar prin anticariate. Cartea Mariei Maurer este primul volum cu rețete tipărit în Țara Românească. Există aici un manuscris mai vechi, din epoca brâncovenească, dar care a circulat ca manuscris și pe care avem de gând să îl republicăm în colecție.
Mihail Kogălniceanu și Constantin Negruzzi 200 de rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești, Iași 1841, este prima carte de bucate tipărită în Moldova. A avut parte de reeditări, dar ediția noastră vă propune câteva aspecte inedite: cartea va fi îngrijită și va avea parte din prefața lui Mihai Kogălniceanu, descendent direct al celebrului pașoptist. De asemenea, volumul va cuprinde și corespondența culinară a lui Mihail Kogălniceanu cu surorile lui, cât și alte fragmente gastronomice din operele celor doi autori.
Johann Carl Hintz (alias Hințescu) – Cea mai nouă carte de bucate a bucătăriei române, franceze, germâne și magiare supranumită și Bucătăreasa națională (reeditată în 1884 la Librăria H. Zeidner, în Brașov, va purta titlul: „Bucătares’a naționala, seu Carte de bucate a bucateresei romane, francese, germane și maghiare”). Cartea e scrisă în limba română, într-o epocă în care nici dincoace de munte nu aveam încă suficiente apariții editoriale de gen. Mai mult decât atât, cărțile lui sunt dedicate dintru început românilor, dacă ne gândim că ele sunt publicate cu listă de prenumeranți (preplătitori, exact ca în cazul nostru), din toate teritoriile locuite de români, aflate în granițele României de azi. Volumul nu a fost reeditat până în prezent.
Atenție: mai jos aveți un link care vă trimite către site-ul unde puteți precomanda cărțile. Alegeți din dreapta ecranului recompensa care vi se potrivește!

Apăsați aici pentru a precomanda cărțile!

Ajutorul vostru nu înseamnă doar bani, ci mai ales contribuție la cercetarea istoriei gastronomiei autohtone extrem de importantă pentru identitatea românească. Avem nevoie de ajutorul vostru iar împreună putem scrie, din nou, istorie!

Toate detaliile aici 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica