ActualHarta ciorbeiHarta pâinii

Lansăm cărțile editurii GastroArt la Timișoara (23.04) și Târgu Mureș (03.05)

Dragii noștri, începem turul lansărilor prin țară. Am bătut în cuie deja două lansări: la Timișoara, marți 23.04.2019, începând cu ora 18:30, la The Wine Guy (Strada Emanoil Ungureanu 6) și vineri 03.05.2019 la Târgu Mureș, la J’ai Bistrot (Piața Mărășești nr. 6). 
Povestim despre ele, socializăm la un pahar cu vin, punem gastronomia la cale. 

Ce cărți lansăm


“Cărticica meseriei de bucătar – cartea de bucate de la Cluj tipărită în 1695” este o traducere în premieră din maghiara medievală realizată de istoricul clujean József Lukács, cel care semnează și notele explicative și studiul introductiv.
Cartea de față marchează multe alte premiere mai mult decât demne a fi menționate și subliniate: cea mai veche rețetă de sarmale de la noi, cea mai veche rețetă de varză à la Cluj, cea mai veche rețetă de pâine de pe actualul teritoriu românesc.
Nu în ultimul rând, “pe baza argumentelor putem afirma că Sofia Tofeus poate fi recunoscută drept autoarea primelor patru părţi ale Cărticelei meseriei de bucătar şi, implicit, prima autoare de pe teritoriul României căreia i s-a tipărit o lucrare”.

“Pâinea, aliment și simbol. Experiența sacrului”, a cercetătoarei Varvara Buzilă este primul volum din colecția dedicată studiilor de specialitate despre gastronomie.
Volumul reprezintă un studiu entografic aprofundat despre pâine și aluaturi ritualice prezente în obiceiul de consum al românilor. Editarea acestuia face parte din proiectul #hartapainii prin care încercăm să cartografiem rețetele tradiționale de la noi și să construim o istorie a pâinii, cerealelor, morăritului și panificație în România
Vă așteptăm!
 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica