Premiile de excelență GastroArt reprezintă încercarea noastră de a recompensa simbolic pe cei care construiesc, perseverează, inovează și dezvoltă gastronomia românească tradițională sau modernă.
Cum acest an este diferit față de toți ceilalți am acordat mai multe premii unor personalități, dar și unor restaurante, pentru întreaga activitate și nu ne-am concentrat pe ceea ce au făcut de la ediția de anul trecut încoace.
Așa cum am început anul trecut și în 2020 Premiile GastroArt se decernează la pachet cu Premiile Vinul.ro chiar dacă nu putem organiza, în pandemie, o gală împreună.
Lista vinurilor și cramelor câștigătoare ale concursului Vinul.ro o găsiți aici.
Premiile de excelență GastroArt 2020
Mircea Groza – cercetare gastronomică
Simona Lazăr – cercetare gastronomică
Mona Petre – cercetare gastronomică
Adi Hădean pentru proiectul Solidar Social
Casa Timiș – pentru evenimentul dedicat Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinurilor din România
Convivium Transilvania (Criț) – ospitalitate
Paninaro – încurajarea producătorilor locali
Revino Cheese & Wine – încurajarea producătorilor locali
Anika – restaurant recent deschis
Szikra – restaurant recent deschis
Cristina Ioniță – Anotimpuri din farfurie (apariție editorială)
Premii speciale pentru calitate, continuitate și concept
Cotnari – vinuri din soiuri românești
Bistro Voilà (București)
Grain Trip (București)