Lansare “Curatorul de zacuscă” de Cosmin Dragomir, joi, în București

Am plăcerea să vă invit la ceea ce pot numi cel mai important moment pentru mine din ultimii destul de mulți ani: lansarea Curatorului de Zacuscă și alte povestiri culinare românești, editura GastroArt 2021.

Masa, dansul și lansarea au loc de la Modul Cărturești (strada Academiei 18-20, la Arhitectură), joi 16 septembrie de la ora 18:00 (+)Mă onorează cu prezența și niscaiva vorbe prietenii mei buni: Cezar Ioan, Ciprian Muntele și Mihnea Dumitru.

Cât stăm la taclale o să degustăm și vinuri de la Domeniile Averești.

 

„Curatorul de zacusca – texte gastronomice este o culegere de articole, studii, editoriale si interviuri publicate in diferite medii, dar si inedite (scrise special pentru acest volum) de Cosmin Dragomir unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti culinari romani.

Volumul abordeaza diferite teme de istorie ai antropologie culinara romaneasca si beneficiaza de o multitudine de ilustratii. In format mare, coperta cartonata, full color si consistent (432 de pagini) volumul poate face deliciul oricarui gurmand, gourmet sau pasionat de lectura. O sa descoperiti o sumedenie de fun facts gastronomice autohtone care dovedesc cat de suprinzatoare este istoria noastra culinara. Cartea se adreseaza tuturor categoriilor de cititori, nu are pretentii academice, ba chiar din contra, este scrisa si paginata cu gandul de a nu intimida pe nimeni.

Cosmin Dragomir este fondatorul GastroArt – prima revista dedicata cercetarii istoriei gastronomiei si a ospitalitatii romanesti, coorganizator al Congresului National de Gastronomie si Vin, coinitiator al legii Ziua Nationala a Gastronomie si Vinurilor din Romania, organizator a zeci de conferinte, dezbateri si evenimente cu tematica – identitate gastronomica nationala.

Pentru contributiile la valorificarea tezaurului imaterial gastronomic a fost recompensat cu diplome de excelenta de la: Gault & Millau, Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, Asociatia Jurnalistilor din Turism.

Cu profitul din aceasta carte isi va finanta un studiu masiv intitulat: Enciclopedia Universala a Sarmalelor”.

 

Coperta: cartonata; foto Sorin Despot; Concept Mihail Cosuletu;

Format: 23.5cm / 17cm;

Pagini: 432 pag.

Full color & bogat ilustrată.

 

 

Scroll to Top