Cristian Mărgărit, în podcastul Cronicari Digitali: ”S-a transformat slăbirea dintr-un proces într-un produs”

Nutriționistul și expertul în fitness Cristian Mărgărit a vorbit în Amintiri Gustoase, din podcastul Cronicari Digitali, despre cum alergăm după iluzii în farfurie, fenomen alimentat de o întreagă industrie construită în jurul dorinței tuturor de a arăta mai bine.
”Slăbim ca să mâncăm sau mâncăm ca să slăbim?” – se întreabă Cosmin Dragomir, gazda seriei de interviuri Amintiri Gustoase, din podcastul Cronicari Digitali.

„E obsesia asta de când s-a transformat slăbirea dintr-un proces într-un produs, încerci să o definești și să găsești soluții cât mai rapide, cât mai simple. Acum au apărut soluții la modul: mănânci cât vrei, stai degeaba și slăbești. Evident că nu se întâmpla asta!”, atrage atenția Cristian Mărgărit, în primul podcast culinar românesc.

”Procesul ăsta de slăbire de fapt este cauzat de un complex de factori din spate care duce la îngrășare. Aici ai o alimentație foarte densă nutritiv, ai și alimentație gustoasă, ai și stres și sedentarism, factori genetici, predispoziții care ne fac pe unii dintre noi să reținem mai multe calorii, creierul nostru să ceară mai multe calorii.

Lucrurile sunt mult mai complicate, nu e vorba doar să mănânci mai puțin și faci mai mult sport și slăbești, restul ține de voință și înseamnă că cine nu face asta, nu vrea. Și totuși ne uităm în jur și vedem că e un fenomen global”, spune Cristian Mărgărit.

În podcastul Cronicari Digitali, nutriționistul și expertul în fitness Cristian Mărgărit atrage atenția asupra capcanelor pe care mulți încă nu le sesizează.

”Cred că fiecare este responsabil să judece, să se educe, să decidă. Dacă e dispus să-și arunce banii și să-și piardă timpul, se fac alegerile astea în toate domeniile, nu doar în domeniul slăbirii. Așa un semn că ceva e in neregulă ar fi promisiunea că se întâmplă rapid, fără efort, mesajul foarte comercial, plin de NLP, de zâmbete, de pozitivism și de texte motivaționale împrumutate de fapt din alte domenii, unde totul se poate, unde tu îți depășești limitele. Deci când vezi o chestie de genul asta, e bine să o lași mai moale”.

Expertul demontează miturile din jurul slăbirii, dar arată că există și o serie de alimente care pot fi consumate chiar și seara fără un impact prea mare asupra siluetei. Discuția dintre Cosmin Dragomir și Cristian Mărgărit poate fi ascultată pe toate platformele de streaming audio în podcastul Cronicari Digitali – rubrica Amintiri Gustoase.

În fiecare vineri dimineața, Cosmin Dragomir propune o călătorie în timp și spațiu, în căutarea gustului perfect, alături de pasionați de food și profesioniști. Podcastul Cronicari Digitali se poate ascultat atât pe cronicaridigitali.ro cât și pe toate platformele de streaming.

Scroll to Top