Salată de cartofi (rețetă din 1931)

Pentru salata de cartofi ne trebuie următoarele lucruri: 200 g. cartofi, 20 g. untdelemn, 20 g. măsline, 20 g. ceapă și 6 g. sare, pentru 2 persoane.
Ferbem cartofii în apă până se crapă coaja. După ce se ferb îi curățim de coajă. Apoi îi tăiem felii fără să se crape. Dacă sunt prea mari le tăiem două sau în patru. Luăm ceapa și o tăiem în două cu coadă. Fiecare jumătate o tăiem peștișor subțire ca foița de ceapă. Măslinele le scoatem sâmburii și le tăiem cu forficelul în formă de de floare. Punem într-un pahar sare oțet si untdelemn și le mestecăm bine. Punem într-o farfurie cuarată cartofii și ceapa și le mestecăm. Apoi turnăm și amestecătura de oțet,untelemn și sare din pahar. După ce o așezăm în farfurie o garnisim cu măsline. Cu o cârpă curată ștergem marginile farfurii. Mai turnăm puțin untelemn pe deasupra.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)

Scroll to Top