RețeteSalăți

Salată de varză roșie și albă (rețetă din 1931)

Pentru salată de varză roșie și albă ne trebuie următoarele lucruri: varză roșie, varză albă, oțet, untdelemn și sare.
Pe deasupra foilor verzelor sunt niște foi murdare. Le curățim și le dăm la o parte. Apoi cu cuțitul tăiem mai multe foi de lângă cotor. Le scoatem cotorul cel gros din fiecare foaie și le așezăm una peste alta. Cu mâna stângă ținem ruloul și cu dreapta tăiem cu cuțitul varza subțire ca foaia de ceapă. Dupăce tăiem mai multe foi de varză roșie și albă, le frecăm cu oțet și cu sare. Scurgem oțetul și varza roșie o punem într-o farfurie curată. După fiecare varza roșie își schimbă culoarea. O așezăm bine apoi o garnisim cu varză albă. După ce am aranjat-o, mai turnăm puțin unt de lemn pe deasupra. Cu cârpă curată ștergem marginile farfurii.
Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală. 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica