Borș de bobodă (rețetă din 1931)

Cosmin Dragomir Rețete Zămuri

Luăm zarzavatul, îl spălăm, îl tăiem și-l punem să fiarbă cu puțină apă într-o oală. În altă oală punem borșul și-l fierbem cu o ciapă. Dupăce fierbe zarzavatul, îl scoatem și-l punem în borș, unde punem și puțin orez și cu puțină zeamă în care a fiert zarzavatul.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Caiet pentru gospodarie Brăila 1931, interbelic, borș, lobodă

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Iahnie de fasole (rețetă din 1931)
Se ia fasolea, se curăță și se pune la fiert pe mașină. În acest timp ...