Vladimir Marian răspunde la chestionarul Congresului de Gastronomie și Vin

Ne pregătim temeinic pentru Congresul de Gastronomie și Vin din 7/8 iunie (Hanul Gabroveni, București) pe care GastroArt.ro îl organizează împreună cu Vinul.ro, RareFood Services & Concret Pr. Cum principalele teme ale congresului sunt istoria gastronomiei românești și identitatea culinară națională am rugat mai mulți antreprenori din zona de food & hospitality să ne răspundă la un chestionar la temă. Astăzi publicăm răspunsurile lui Vladimir Marian de la printreoale.ro
Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci preparate tradiționale: care sunt acestea?

  • Sărmăluțe moldovenești
  • Bulz
  • Saramură de pește
  • Ciorbă rădăuțeană
  • Gulyas cu găluște

Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci produse românești: care sunt acestea?

  • Ulei presat la rece din Șomcuta Mare
  • Brânză puturoasă de Trascău
  • Salam de Sibiu
  • Cârnați de Pleșcoi
  • Brânză de Țaga

Sunteți ghidul unui grup de turiști străini: care ar fi itinerariul pentru un tur gastro-turistic de trei zile?
Aici răspunsul e mai complex și depinde de mulți factori, dar ideal mi-ar plăcea să includem câte o masă tradițională în zona săsească, apoi în Moldova și spre final în Delta Dunării.
Cum ați defini identitatea culinară a României în maximum 500 de semne?
Un amalgam cultural fericit, cu gusturi estice și vestice de o potrivă, paralizat mai bine de jumătate de secol și aflat în proces de revitalizare.

Laura Laurențiu răspunde la chestionarul Congresului de Gastronomie și Vin

Scroll to Top