Piept de vită pe pat de ceapă și morcovi (rețetă vrânceană)

UPDATE: fotografia preparatului îi aparține lui Chef Răzvan Ioniță care a fost fascinat de această rețetă și ne-a trimis, ulterior, fotografia preparatului final. Îi mulțumim. 
Piept de vita, cu ceapa, morcovi și o gazdă îndrăgostită de bucătăria românească! Descoperisem, într-un miez de primăvară ca aceasta de-acum, când înviorată de floare, când înfiorată de ploi, o vale vrânceană cu oameni cuminți și frumoși și cu bucate gătite pe-ndelete. Într-o casă de oameni gospodari, la Lepșa – pe valea cea înspumată a Putnei și în aval de mănăstirea veche, care poartă același drag nume – am aflat și eu rețeta acestei prea minunate zile. Savuroasă rețetă, strașnică gospodină! Cu care tot să te îndemni la lucrul domniei sale (și al meu), adicătelea: bucătăritul! (Știut e că dacă ți-i drag de ce faci, nimic nu are cum să îți pară a fi greu…)
Doamna Gina Melinte nu este chiar un om al locului. E, de felul său, din București, dar s-a măritat la Galați și a ajuns dunareanca. Venea însă in fiecare vara in munti. Ii placeau locurile astea si si-a spus ca la pensie o să se retragă aici. Asta a si facut. Aer curat, flori multe si prieteni buni. Ce si-ar fi putut dori mai mult! Poate… prieteni și mai mulți! Așa, câți sunteți dv, cei care deschideți zi de zi aceste minunate pagini de istorie culinară și antropologie gastronomică românească. Si pentru ca prietenii se primesc cu bucate bune, asta face și dumneaei, doamna Gina, gatindu-ne…

Piept de vita pe pat de ceapă și morcovi

Ai trebuință de: 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml vin.
Cum se procedează: Pieptul de vita se portioneaza si………….
Vezi instrucțiunile de preparare AICI
Acest text este un fragment, continuarea o puteți citi la linkul adăugat și face parte din parteneriatul GastroArt.ro cu RADIO ROMÂNIA ANTENA SATELOR. Vă mulțumim pentru înțelegere!
https://gastroart.ro/2017/04/21/carol-al-ii-lea-si-duduia-meniuri-salau/
https://gastroart.ro/2017/05/03/somn-gustos-pregatit-reteta-din-1902/

Scroll to Top