Se rad morcovi și se taie felii, se pun să fiarbă vreo 10 minute cu apă rece. Se scurg. Se taie 3-4 cepe în felii foarte subțiri și se pun în cratiță cu 2 linguri de unt și cu morcovii fierți și scurși. Se adaugă sare și o linguriță de zahăr. Se țin ½ de oră pe foc mic, mișcând cratița din când în când ca să nu se prindă de fund. Se presară un praf de făină și se toarnă 2-3 cești zeamă de carne. Se pune din nou să fiarbă cam 20 minute. Înainte de a servi, se freacă deoparte 2 gălbenușuri cu puțin din sosul mâncării și se toarnă deasupra. Se servește fierbinte cu friganele.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com