Recomandare Gastroart: o nouă carte despre vinuri – #Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures

Un nou volum inițiat de Vinul.Ro are prelansarea la București în data de 12 decembrie 2018, la wine barul Wineful Tapas & Wine din Str George Enescu nr 11-11A. Un somelier român de top, creator de școală în domeniu – Sergiu Nedelea – și opt bloggeri și comunicatori specializați din domeniul vinului românesc și-au dat mâna, la invitația revistei, pentru a oferi publicului primul volum colectiv de recomandări bilingve printre etichetele disponibile pe piața de la noi. 

“Ghidul printre comorile românești” reprezintă opțiunile autorilor și, totodată, “Premiile de excelență Vinul.Ro” 2018

Mirela Mateescu, Silvia Palașcă,  Bogdan Caracaleanu, Bogdan Dobrițoiu, Laurențiu Horodnic, Iulian Grigorescu, Mihai Vasile și Răzvan Stoenescu semnează alături de Sergiu Nedelea cele 104 recomandări intitulate  “#Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures” – o premieră colectivă națională. Totodată, aceste recomandări constituie și lista “Premiilor de excelență Vinul.Ro”, eveniment care în 2018 împlinește un deceniu de existență.
“După 16 ani de când ne ocupăm cu promovarea culturii vinului, a sosit momentul în care numărul și priceperea pasionaților de vin de la noi din țară a crescut într-o asemenea măsură încât să poată coagula, ei înșiși, un catalog veritabil de recomandări sincere și competente în domeniu”, a declarat Cezar Ioan, publisherul revistei Vinul.Ro.

“Semnatarii volumului au adăugat pasiunii suficientă experiență internă și internațională, dar și studii și certificări în domeniu, astfel încât acest proiect Vinul.Ro nu reprezintă decât un vehicul menit să ofere forță și vizibilitate ghidului scris de ei. Suntem bucuroși că acești autori de carte s-au educat în domeniu inclusiv ca urmare a eforturilor revistei noastre, iar prezența unui formator de somelieri – Sergiu Nedelea – printre semnatari constituie și ea o garanție suplimentară a valorii acestui volum”,  a mai spus Cezar Ioan.

“#Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures”, bilingv și frumos ilustrat color, se adresează deopotrivă românilor și străinilor

După cum se arată și în Cuvântul înainte al cărții, publicarea acestui ghid are două semnificații: cum majoritatea autorilor sunt și jurați ai ultimelor ediții a concursului de vinuri inițiat de revista Vinul.Ro, lista vinurilor recomandate în carte constituie și lista “Premiilor de excelență Vinul.Ro 2018” – eveniment anual așteptat în industrie în ultimul deceniu; iar titulatura de “#Winelovers’ Guide… “ reprezintă o formă de conectare a României la mișcarea internațională #Winelover – o comunitate a pasionaților de pe toate continentele, care reunește peste 25.000 de iubitori de vin.
Vinul.Ro este singura revistă specializată în vinuri din România și s-a implicat permanent în promovarea valorilor românești din sfera oenologiei și gastronomiei, ca inițiator al mișcării culturale “Revoluția Pleșcoi” și al primului “Congres Național pentru Gastronomia și Vinurile din România”, prin editarea volumului “Romanian Gastronomy in the XXIst Century” și prin multe alte acțiuni din domeniu.

Scroll to Top