Dar cu icrele cum stați?

Tiberiu Cazacioc Actual Articole Main article

Toate drepturile rezervate! Asupra imaginii dar și asupra rețetei (imaginea este conceptul meu). Astăzi despre faptul că a fost publicat primul dosar/cerere de certificare ca Specialitate Tradițională Garantată a unui aperitiv pescăresc. Salat tradițională cu icre de crap. Am avut plăcerea să mă aflu alături de alți oameni pricepuți, în locurile și momentele potrivite pentru a contribui la schimbare istoriei, în ultimii 10 ani. Așa am ajuns în situația să lucrez pe două dosare de certificare a produselor cu Indicație Geografică Protejată. Scrumbia de Dunăre afumată IGP, deja publicat în 3 decembrie 2018, salata cu icre de știucă de Tulcea, aflat la Comisia Europeană. Și acum salata tradițională cu icre de crap. STG. Link MADR http://www.madr.ro/industrie-alimentara/sisteme-de-calitate-europene-si-indicatii-geografice/produse-agricole-si-alimentare/caiete-de-sarcini-2018.html

PS. Ceea ce cred cu tărie este că, majoritatea produselor tradiționale, dacă demonstrează vechimea de peste 30 de ani, pot foarte ușor ajunge STG. Aici avem un mare avantaj. Un produs STG este o modalitate de a prezerva rețeta, de a o îngheța în proiect. Unii spun că nu are sens. Eu cred că da.

Written by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Ponturi pentru restaurant: De ce să investești în tehnologia COMBI OVEN? (P)
Dacris.ro și gastroart vă prezintă cele mai noi tehnologii pentru bucătăriile profesionale.  Restaurantul ca afacere ...