Selgros și Spornic – partenerii Congresului Național de Gastronomie și Vin

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și Vinurile din România – organizat de Vinul.roRare Foods Services și GASTROART.RO în colaborare cu ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI – va avea loc marți, 16 aprilie, în Aula mare a ASE. Evenimentul pentru o gastronomie românească inspirată din tradiția veritabilă și adus în modernitatea secolului XXI este susținut de Selgros Romania și de uleiul High Oleic* Spornic, de la compania românească Prutul SA, care deține fabrica cu cea mai îndelungată tradiție în producția de ulei vegetal din România (125 ani).

Primul ulei de floarea-soarelui High Oleic îmbuteliat din România (Spornic Premium și Spornic Profesional) a fost lansat de compania Prutul încă din anul 2015 și este produs în fabrica cu cea mai îndelungată tradiție în producția de ulei vegetal din țara noastră (de peste 125 de ani).
Uleiul High Oleic este obținut dintr-un soi special de floarea-soarelui, cu un conținut ridicat de acid oleic (Omega 9) – de minim 75%.
Uleiul High Oleic este cel mai bun ulei pentru gătit, pentru toate tipurile de utilizări în bucătărie: prăjire ușoară, prăjire în baie de ulei, rumenire, frigere, asezonare. În plus, uleiul High Oleic este potrivit pentru procese de gătire repetată, la temperaturi foarte ridicate, având o rezistență superioară la oxidare și râncezire și o versatilitate în utilizare (păstrează gustul neschimbat al preparatelor).

 
Este un ulei potrivit pentru o alimentație echilibrată, având în vedere conținutul ridicat de Omega 9 (acid gras mononesaturat, considerat sănătos), de minimum 75%.
Datorită caracteristicilor sale și beneficiilor în alimentație, uleiul High Oleic este folosit de mari consumatori industriali și companii de renume din industria HoReCa la nivel internațional.

Cine vine?

La eveniment sunt așteptați specialiști HoReCa și din domenii conexe, sala de dezbateri având o capacitate de 400 de locuri doar pe scaune.

Listă speakeri confirmați:

  • Oana Irina Coantă (Chef & owner Bistro de l’arte Brașov)
  • Alexandru Dumitru (Chef Bistro Ateneu)
  • Paul Siserman (Director regional ANBCT Transilvania)
  • Cătălin Mahu ( Owner La mama)
  • Alexandru Petricean (Cheful anului 2018 – Gault&Millau România)
  • Daniel Mischie (CEO City Grill)
  • Nico Lontras (Chef & owner 2Chefs, Rare Food Services)
  • Cristian Preotu (Owner Le Manoir)
  • Zoltan Szabo (GastroLab)

 

Programul Congresului de gastronomie și vin din 16 aprilie 2019

Ora 10.00 – Cuvânt înainte din partea organizatorilor

Dezbateri:

– “Gastronomia în secolul 21 – raspunsuri noi la întrebări vechi”
– “Resursa umană în industria ospitalității – formare, recrutare, fidelizare. Oferta industriei către viitorii și actualii profesioniști”

Pauză de prânz (12.30-13.30) bufet oferit de restaurantele La Mama

– “Chefman, Chefwoman – noii eroi urbani. Viziuni asupra noii gastronomii” – vor prezenta propriile proiecte Chefi care au schimbat și continuă să schimbe peisajul restaurantelor de la noi

– “Comunicare si marketing horeca” – o discuție detaliată cu partenerii de comunicare ai industriei ospitalității, despre noile media, personaje și metode eficiente de promovare

Evenimentul se bucură de sprijinul IWCB ROMANIA și a numeroși parteneri media din rândul presei scrise și blogging-ului de profil. Pentru parteneriate, standuri de prezentare, activări vă rugăm să scrieți la cosmin.dragomir@gastroart.ro și/sau cezar@vinul.ro
 

Scroll to Top