Livrăm cărțile editurii GastroArt oriunde în lume prin bioshopromania.com

Încep acest articol cu un exercițiu de sinceritate. A trecut un an de când am lansat prima carte a editurii și pentru a evita greșelile făcute pe atunci am așteptat încă un an până am tipărit alte cărți, timp în care am învățat din experiența trecutului. Calitatea grafică și tipografică a cărților este în continuă creștere și pentru volumele viitoare avem planuri și mai mari. Mai mult, pentru creșterea calității serviciilor am externalizat procesul de vânzare a cărților către terți. Primul loc de unde se pot comanda volumele este bioshopromania.com cu livrare prin DHL oriunde în lume cu plata electronică.  Curând o să anunțăm și alți parteneri, în special librării și băcănii unde veți putea găsi volumele noastre. 
Editura GastroArt își propune să reediteze toate cărțile fundamentale ale gastronomiei românești, să tipărească volume culinare contemporane. Am lansat și o nouă colecție dedicată cărților de specialitate din domenii conexe gastronomiei (antropologie, etnografie, istorie, arheologie etc).
Dacă știți titluri depre care credeți că s-ar potrivi nu ezitați să ne scrieți pe cosmin.dragomir@gastroart.ro.
Ce cărți puteți comanda (atenție – toate precomenzile făcute pe cosmin.dragomir@gastroart.ro vor fi onorate în această săptămână)
Le puteți răsfoi dând clik pe fiecare copertă
“Cărticica meseriei de bucătar – cartea de bucate de la Cluj tipărită în 1695”, o traducere în premieră din maghiara medievală realizată de istoricul clujean József Lukács, cel care semnează și notele explicative și studiul introductiv. (272 de pagini – 58 lei)  
Cartea de față marchează multe alte premiere mai mult decât demne a fi menționate și subliniate: cea mai veche rețetă de sarmale de la noi, cea mai veche rețetă de varză à la Cluj, cea mai veche rețetă de pâine de pe actualul teritoriu românesc.
Nu în ultimul rând, “pe baza argumentelor putem afirma că Sofia Tofeus poate fi recunoscută drept autoarea primelor patru părţi ale Cărticelei meseriei de bucătar şi, implicit, prima autoare de pe teritoriul României căreia i s-a tipărit o lucrare”.

Comandă cartea pe bioshopromania.com 

***
“Pâinea, aliment și simbol. Experiența sacrului”, a cercetătoarei Varvara Buzilă este primul volum din colecția dedicată studiilor de specialitate despre gastronomie. (352 de pagini – 43 lei)
Volumul reprezintă un studiu entografic aprofundat despre pâine și aluaturi ritualice prezente în obiceiul de consum al românilor. Editarea acestuia face parte din proiectul #hartapainii prin care încercăm să cartografiem rețetele tradiționale de la noi și să construim o istorie a pâinii, cerealelor, morăritului și panificație în România.

Comandă cartea pe bioshopromania.com 

***
„Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet”, proprietar: Christ Ionnin, Bucuresci. Typographia Stephan Rassidescu a apărut pentru prima și singura dată în 1865 și folosește, pentru prima dată, terminologia de „Bucătărie română”. Eram în perioada de după Unirea de la 1859 și până-n 1878 când are loc recunoașterea independenței, vremuri pe când „român” & „România” abia începeau să se impună. Am făcut această extrem de scurtă digresiune pentru a explica de ce titlul ar putea părea înșelător, dat fiind faptul că rețetele din carte nu-s musai autentice. (96 de pagini – 32 de lei)

Comandă cartea pe bioshopromania.com 

Cartea de bucate de la Cluj (1695), 272 de pagini – 58 lei
Pâinea, aliment și simbol. Experiența sacrului, 352 de pagini – 43 lei
Christ Ionnin – Bucătăria română (1863), 96 de pagini, 32 lei
La care se adaugă taxele de transport.
 
 
 

Scroll to Top