ActualArticoleHarta ciorbeiHarta pâiniiIstorieRecomandare

Puteți răsfoi câteva pagini din cele două cărți pe care le pregătim

Editura GastroArt pregătește două noi titluri care, în câteva zile, or să ajungă deja la sediul nostru. Le puteți răsfoi dând clik pe fiecare copertă și le puteți precomanda urmând instrucțiunile din acest link 
“Cărticica meseriei de bucătar – cartea de bucate de la Cluj tipărită în 1695”, o traducere în premieră din maghiara medievală realizată de istoricul clujean József Lukács, cel care semnează și notele explicative și studiul introductiv. (272 de pagini – 58 lei)  
Cartea de față marchează multe alte premiere mai mult decât demne a fi menționate și subliniate: cea mai veche rețetă de sarmale de la noi, cea mai veche rețetă de varză à la Cluj, cea mai veche rețetă de pâine de pe actualul teritoriu românesc.
Nu în ultimul rând, “pe baza argumentelor putem afirma că Sofia Tofeus poate fi recunoscută drept autoarea primelor patru părţi ale Cărticelei meseriei de bucătar şi, implicit, prima autoare de pe teritoriul României căreia i s-a tipărit o lucrare”.

 

***

“Pâinea, aliment și simbol. Experiența sacrului”, a cercetătoarei Varvara Buzilă este primul volum din colecția dedicată studiilor de specialitate despre gastronomie. (352 de pagini – 43 lei)
Volumul reprezintă un studiu entografic aprofundat despre pâine și aluaturi ritualice prezente în obiceiul de consum al românilor. Editarea acestuia face parte din proiectul #hartapainii prin care încercăm să cartografiem rețetele tradiționale de la noi și să construim o istorie a pâinii, cerealelor, morăritului și panificație în România.

Comenzile se fac prin magazinul bioshopromania.com și se livrează oriunde în lume. Pentru comenzi apăsați aici!

 
Cartea de bucate de la Cluj (1695), 272 de pagini – 58 lei
Pâinea, aliment și simbol. Experiența sacrului, 352 de pagini – 43 lei
Christ Ionnin – Bucătăria română (1863), 96 de pagini, 32 lei
La care se adaugă taxele de transport.
 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica