Păpuși de dragavei

Reteta de „papusi de dragavei” am primit-o de la una dintre maicutele ce roboteau la cuhnia Manastirii Brancoveni, din Olt, Cu aproape patru secole si jumatate in urma, aici, Jupanita Celea, bunica lui Matei Basarab, inalta o biserica din lemn, pe care nepotul sau – Voda, adicatelea – a transformat-o intr-o manastire fortificata (loc de rugaciune si bastion de aparare).
Cat despre papusile de dragavei de la Brancoveni, ele nu sunt musai mancare manastireasca.Asta mancau primavara taranii olteni, cand se-ntorceau de la muncile campului… Acuma, primavara, in postul Pastelui, oltenii mei – si mai ales oltencele – se-ntrec in a gati dragaveiul asta, dupa reteta alor batrani.
Ai trebuinta de: frunze de stevie, ulei, ardei iuti, un morcov, o ceapa, otet, sare.
Vezi instrucțiunile AICI
Acest text este un fragment, continuarea o puteți citi la linkul adăugat, și face parte din parteneriatul GastroArt.ro cu Radio România Antena Satelor. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pește la cuptor (rețetă interbelică)

Scroll to Top