Oana Igrețiu răspunde la chestionarul Congresului de Gastronomie și Vin

Ne pregătim temeinic pentru Congresul de Gastronomie și Vin din 7/8 iunie (Hanul Gabroveni, București) pe care GastroArt.ro îl organizează împreună cu Vinul.roRareFood Services & Concret Pr. Cum principalele teme ale congresului sunt istoria gastronomiei românești și identitatea culinară națională am rugat mai mulți antreprenori din zona de food & hospitality să ne răspundă la un chestionar la temă.  Astăzi publicăm răspunsurile Oanei Igrețiu de la SavoriUrbane.com
Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci preparate tradiționale: care sunt acestea?

  • pâine de casă cu maia
  • mezeluri ardelenești
  • mămăliga în straturi (Taci și-nghite)
  • tochitura moldovenească
  • cozonac

Sunteți reprezentantul României la un Târg Internațional de Gastronomie și trebuie să prezentați cinci produse românești: care sunt acestea?

  • Păstrav afumat de Bucovina
  • Brânza de Nasal
  • Salam de Nădlac
  • Dulceață de frăguțe
  • Sărățele cu brânza

Sunteți ghidul unui grup de turiști străini: care ar fi itinerariul pentru un tur gastro-turistic de trei zile?
În funcție de sezon: la coacerea pâinii de casă la Sibiu, la făcutul brânzei și cașului în stânele de la Poiana Sibiului și Jina, vizită la bisericile fortificate din Transilvania, vizită la Sighișoara, la cules de ciuperci și fructe de pădure în Covasna – Harghita, la frământat cozonacii și la pusul murăturilor în Bucovina, la prepararea mezelurilor de casă în zona Aradului și Timișoarei (șoancă, maios, cârnați) și la prepararea specialităților pescărești în Deltă
Cum ați defini identitatea culinară a României în maximum 500 de semne?
Multi-kulti: creuzet de culturi și influențe, foarte clar delimitate pe zone, în granițele provinciilor istorice. Lipsa coerenței, a respectului pentru ingrediente, în ciuda abundenței lor. Obtuzitate, lipsă de imaginație. Idei preconcepute, reticență față de nou, în general. Mă bucur că se mișcă ceva în direcția modernizării bucătăriei românești.

Marius Tudosiei răspunde la chestionarul Congresului de Gastronomie și Vin

Scroll to Top