Ziua Internațională a Bucătarilor – Brașov

 
La Brașov la hoteul ARO – sala Europa, a avut loc o conferința de presa pe tema „International Chef’s Day”, eveniment ce are loc vineri, cu incepere la orele 12. Evenimentul este organizat de Academia Hotelira Americana, impreuna cu Asociația Națională a Bucătarilor si Cofetarior din Turism si asociatia pentru evenimente culinare Guerrilla Cooking. La conferinta de presa a participat o parte insemnata a presei brașovene precum si o serie de chefy de marca cum ar fi lady-chef Cornelia Ghisoi, chef Dumitru Burtea, chef Stefan Bercea, chef George Valery, chef Adrian Neag si chef Rares Petrescu.
Pe langa acestia au mai participat si reprezentantul Academiei Hoteliere Americane dl Teddy Berszan, precum si dna lector din cadrul Academiei, dna Anne Taylor. American Hotel Academy – academie cu traditie in Brasov  este – dupa cum ii spune si numele – strans legata cu industria turismului la nivel global, din aceasta industrie facand parte bineinteles si gastronomia; este o institutie care conecteaza turismul, gastronomia si initiativele romanesti in domeniu in special aspiratiile tinerilor legati de aceasta sfera economică, ii conectează cu instituții cum ar fi Manhatan Institute of Managament – New York sau International Hotel Management Institute – Lucerna din Elvetia precum si altele.Evenimentul de vineri se va axa pe înțelegerea conceptului de viață sănătoasă, de vitalitae, pe un stil de viață ce abordează o gastronomie in care sa împletește arta culinară cu darurile din grădină ale naturii. Se va desfășura sub egida : „Hrană pentru eroi sănătoși”, sub un format impus internațional de către WAX.
Astfel, cele șase echipe de copii care vor găti, vor trebui să folosească minim doua din opt ingrediente obligatorii, respectiv : banana, portocala, brocoli, mar, morcov, mango, castravete, spanac. Evenimentul creat nu se dorește a fi un concurent pentru streed food sau fast food, dar dorim sa schimbăm cătuși de puțin mentalitățile si să le ducem în sfera unei alimentații sănătoase bazate pe vitamine și substanțe hrănitoare primite primite direct din natura.

Scroll to Top