Expoziție virtuală: cutii de halva și rahat din interbelic și comunism, colecția GastroArt #STĂMACASĂ

Continuăm seria de expoziții virtuale pe care trebuia să le expunem deja la Blid Locantă Românească. 

Astăzi vă prezentăm cea de a treia expoziție, ce conține cutii de tablă ori carton de rahat și halva din perioada interbelică și din comunism iar printre ele există una de la Ada Kaleh. Vă reamintim că am mai expus până acum: cutii de carton de ciocolată și bomboane din comunism, o puteți vedea aici și cutii de ciocolată și bomboane din perioada interbelică pe care o puteți vedea aici.

Planul nostru era de a mări colecția (în prezent avem peste 500 de exponate cu tematică gastronomică (cutii, ambalaje, etichete, meniuri, corespondență, medalii, sticle, recipiente etc.) și de a organiza o expoziție itinerantă prin țară iar apoi de a înființa un muzeu privat al gastronomiei românești. Sperăm ca aceste vremuri să nu ne zădărnicească eforturile de până acum și doar să le întârzie nițel.

În acest context și mai mult ca oricând astăzi de ajută share-ul.

Câteva informații despre istoria industriei ciocolatei în România puteți citi aici. Despre istroria unuia dintre cei mai mari fabricanți de ciocolată de la noi puteți citi aici. Despre istoria ciocolatei în Brașov puteți citi aici. Despre dulciurile ardelenești din secolele XVI și XVII puteți citi aici. Despre zaharicalele din Bucureștii de altă dată puteți citi aici.

Pregătim următoarele expoziții: cutii de tablă de dimenisuni mari din pre și interbelic ambalaje de ciocolată și bomboane pre ’90 și post ’90, etichete de alimente din comunism, etichete de băuturi, meniuri interbelice și meniuri comuniste, ambalaje de gumă de mestecat etc.

Dacă vrei să susții proiectele noastre, ne poți ajuta cu o donație în contul bancar, prin Paypal (sau chiar prin bitcoin).

Asociația Curaj Înainte / RO35 RZBR 0000 0600 2018 2553 /Agenția Piața Domenii Strada Ion Mihalache, Nr. 187, Bl. 4, Et P+S, Sector 1, București

BTC: 1Gj2RGBGakQ9nU7BojYXumoJWUvTdMFAt2
Ethereum: 0xb19327132aA1cf86cbfF57dF48B14994Aad983f9

Cutii interbelice 

 

 

Cutii de carton

Scroll to Top