ActualArticole

De ce recomandăm friteuzele sub presiune (P)

Gătim mâncare în ulei din secolul V îen, în Grecia antică. În jurul anului 400, cartea de bucate scrisă de Apicius oferă o rețetă pentru pui prăjit în ulei de măsline (Pullum Frontonianum). 
Evoluția metodei a urmat calea tehnologiei, deoarece recipientele pentru gătitul la temperaturi foarte mari necesitau rezistența aferentă. Abia prin secolul XIX a renăscut în formula puiului prăjit în baie de ulei, altfel cunoscut drept „fried chicken” – de multe ori în fontă.
Evoluția tehnologică a dus la baia de ulei și apoi la gătitul în baie de ulei sub presiune. Cea din urmă este o metodă nouă, care permite un număr de beneficii. Timpul de gătire și temperatura de gătire sunt reduse, iar crusta, care este un baiț menit să protejeze carnea, este mai moale și reține mai mulți nutrienți.

Un studiu recent, din 2016, publicat în Jurnalul Internațional de Gastronomie și Știința Mâncării arată că temperatura la care gătim influențează direct gustul mâncării.
Evoluții importante s-au făcut, din punct de vedere tehnologic, pentru a rezolva această dilemă. Prăjitul este cea mai rapidă metodă de gătit, dar o invenție relativ nouă este prăjitul în baie de ulei, sub presiune.
Mâncarea absoarbe mai puțin ulei, crusta este mult mai delicioasă și moale, iar timpul de gătire este redus, împreună cu temperatura aferentă. Nu numai atât, dar și uleiul poate fi refolosit de patru ori mai mult.
Gastroart.ro și Dacris vă recomandă friteuzele sub presiune cu 7 ani garanție pentru cuve.
Având capacitatea de a prăji până la 11 Kg de pui cu 25% mai puțin ulei per kilogram, friteuza Henny Penny Velocity stabilește un nou standard pentru performanță și economii. Și nu e de mirare. Seria Velocity este o friteuză complet nouă, proiectată de la zero, pentru a reduce în mod drastic costul prăjirii în volum mare. Cum? Această friteuză filtrează automat uleiul după fiecare ciclu de gătire în aproximativ timpul necesar pentru a încărca următoarea tranșă. Nivelul uleiului este monitorizat și completat automat pentru a extinde durata de viață a uleiului chiar și până de patru ori și pentru a îmbunătăți calitatea produsului.

Când au apărut cartofii prăjiți în România. Primele două rețete

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica