Actual

S-a lansat oficial Via Profi

Producătorii locali din România sunt acum reuniți sub platforma Via Profi, prin care oricine poate ajunge să-i cunoască și astfel să se bucure de gustul autentic românesc, păstrat de artizanii care aduc rețete tradiționale sau caută să integreze unele noi în patrimoniul gastronomic național. În mai puțin de șase luni de la lansare, Via Profi a ajuns să numere peste 200 de producători locali,  din 11 județe, astfel încât este foarte simplu de început o călătorie a gustului bun prin toată România. În perioada următoare, Via Profi va oferi o imagine completă a României gustului bun și a produselor sănătoase din toate județele.

Accesibilă gratuit, platforma via-profi.ro permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe. Pentru cei care vor să se lase inspirați de gusturi noi și producători care pun suflet, prima pagină a platfomei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive. La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare culinară cât mai generoasă a României gustului bun.

„Via Profi este un instrument de explorare culinară care te însoțește prin țară și te ajută să descoperi oameni pasionați și dedicați ce îți oferă ocazia să le treci pragul și să le guști bunătățile! Călătorind local, mâncând sănătos, trăind și spunând povestea acestor experiențe mai departe, contribuim cu toții în a duce mai departe tradițiile într-un mod sustenabil și cu grijă față de noi toți și față de natură.”, explică Călin Costinaș, Director General adjunct Profi.

Zilnic, produse delicioase și sănătoase, de la micii producători locali, se nasc în gospodării, ferme sau mici afaceri de familie. De multe ori acestea rămân ascunse în afara comunității locale, iar creatorii lor găsesc cu greu resurse și ajutor pentru a ajunge cu ele la cât mai mulți consumatori, care i-ar putea ajuta să-și continue activitatea și să păstreze metodele tradiționale și cât mai naturale de preparare. Profi schimbă povestea micilor producători locali prin implicarea directă în întregul proces – de la pregătirea pentru vânzare, oferind consiliere și suport complet, până la promovare și încurajarea cât mai multor români să descopere gustul autentic românesc și pe artizanii lui.

Platforma Via Profi este una vie, completată permanent cu noi producători, sugerați de vizitatori, descoperiți de echipele Profi sau care se înscriu folosind formularul de contact.  De la produse proaspete autentice, la delicii gastronomice, produsele de pe Via Profi permit o altfel de explorare a bogăției culturale a țării și un sprijin real pentru comunitățile locale. Mai mult, antreprenorii locali care caută sfaturi avizate le pot descoperi prin intermediul blogului Via Profi, locul unde sunt prezentate și povești din România gustului bun.

„Considerăm că este valoros să contribuim la păstrarea tradițiilor culinare ale acestei țări și de aceea încurajăm producătorii locali, făcându-le loc în magazinele noastre unde nu doar că sunt bineveniți, dar îi și susținem să își vândă produsele fără a le impune o  cantitate minimă sau să se adapteze la producția de masa. Implicarea Profi nu se rezumă doar la ceea ce facem în rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România. Ajutăm consumatorii să-i descopere pe producătorii locali și să ajungă la ei și în mod direct, să le descopere poveștile și produsele, iar după ce fac acest lucru de multe ori e vorba de dragoste la prima vedere…sau, mai bine spus, la prima degustare. Profi pune suflet în comunitate, iar Via Profi este drumul imaginar care leagă întreaga Românie prin intermediul artizanilor săi și ne ajută să pornim într-o altfel de călătorie, dar și să susținem un stil de viață sănătos pentru noi și pentru economia locală”, declară Gaetan Pacton, directorul general al rețelei de retail Profi.

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica