Pont pentru restaurante! Folosiți de patru ori mai puțin ulei (P)

Idei noi, dezvoltate în laboratoarele chefilor și a oamenilor de știință, aduc beneficii gătitului. Cu toții știm, în bucătărie, că mai multă căldură gătește mâncarea mai rapid. Însă nu toate metodele rapide rezolvă și retenția gustului, iar cominația între timpul de gătit și gust oferă o dilemă, chiar și specialiștilor.

Sunt subiecte asupră cărora oamenii de știință chiar depun eforturi importante. Un studiu recent, din 2016, publicat în Jurnalul Internațional de Gastronomie și Știința Mâncării arată că temperatura la care gătim influențează direct gustul mâncării: prea înaltă și mâncarea pierde din gust. Prea joasă sau printr-o metodă inadecvată ingredientelor și corpul nu reține nutrienții necesari din mâncare.
Evoluții importante s-au făcut, din punct de vedere tehnologic, pentru a rezolva această dilemă. Prăjitul este cea mai rapidă metodă de gătit, dar o invenție relativ nouă este prăjitul în baie de ulei, sub presiune.
Mâncarea absoarbe mai puțin ulei, crusta este mult mai delicioasă și moale, iar timpul de gătire este redus, împreună cu temperatura aferentă. Nu numai atât, dar și uleiul poate fi refolosit de patru ori mai mult.
Gastroart.ro și Dacris vă recomandă fripteuzele sub presiune cu 7 ani garanție pentru cuve.
Având capacitatea de a prăji până la 11 Kg de pui cu 25% mai puțin ulei per kilogram, friteuza Henny Penny Velocity stabilește un nou standard pentru performanță și economii. Și nu e de mirare. Seria Velocity este o friteuză complet nouă, proiectată de la zero, pentru a reduce în mod drastic costul prăjirii în volum mare. Cum? Această friteuză filtrează automat uleiul după fiecare ciclu de gătire în aproximativ timpul necesar pentru a încărca următoarea tranșă. Nivelul uleiului este monitorizat și completat automat pentru a extinde durata de viață a uleiului chiar și până de patru ori și pentru a îmbunătăți calitatea produsului.
 

https://gastroart.ro/2017/07/30/cand-au-aparut-cartofii-prajiti-romania-primele-doua-retete/

Scroll to Top