Miercuri, 20 decembrie, de la ora 14:00, la sediul din Calea Victoriei nr.12, Muzeul Național de Istorie a României și Gastroart.ro organizează dezbaterea: Istorie și identitate gastronomică națională.
Avem sau nu avem o istorie gastronomică românească? Cum ar trebui să arate identitatea culinară națională? La ce se referă reinterpretarea bucătăriei tradiționale? Este multiinfluența specificul nostru culinar?
Participă:
Andrei Pleșu – scriitor, eseist, estetician și istoric al artei
Constanța Vintilă Ghițulescu – doctor în istorie și civilizație și sociologie
Cornel Ilie – doctor în istorie, director adjunct al MNIR
Anda Becuț Marinescu – doctor în sociologie și cercetător în cultură
Nico Lontraș – chef, pioner al mișcării de reinterpretare a bucătăriei tradiționale
Moderator:
Cosmin Dragomir – jurnalist culinar
La dezbatere vor participa bucătari, personal HoReCa, manageri de restaurante și hoteluri, reprezentanți ai mass media de profil și generalistă. Intrarea este liberă în limita locurilor și se face prin rezervare și confirmare prin formularul din subsolul articolului ( nume, prenume, adresă de mail și număr de telefon. Vă mulțumim)
Evenimentul face parte din campania pentru promovarea gastronomiei și vinurilor românești inițiată de gastroart.ro, vinul.ro, Rare Food Services și ARSMA
Eveniment organizat cu sprijinul: