ActualArticoleMizilicuriRecomandareRețete

M.B.S. – mămăligă cu brânză și smântână, reinterpretată de Chef Vasile Nicolae

Nimic mai gustos și mai frumos ca o farfurie cu un preparat care nu numai că arată foarte bine dar are și o poveste, spunem noi, fascinantă. Bonduelle România ne-a provocat să gătim și să povestim, adică fix ceea ce ne face cea mai mare plăcere. Chef Vasile Nicolae, fotograful Elena Răduță și jurnalistul Cosmin Dragomir vă prezintă o serie de rețete în AND-ul cărora se învârtoșează istoria și bunul gust.
Un clasic al bucătăriei românești, celebrul M.B.S. acronim al mămăligii cu brânză și smântână este, fără îndoială, unul dintre cele mai căutate, bine vândute și frecvente preparate din restaurantele noastre de profil.
O mâncare simplă, cu ingrediente la îndemână, provenit din suprinzătoarea bucătărie românească, M.B.S.-ul este reprezentativ pentru spațiul mioritic. Despre apariția porumbului în Țările Românești am scris aici, despre mămăliga văzută prin ochii călătorilor străini am scris aici, despre cât de variate sunt brânzeturile noastre am scris aici, tot ce mai îmi rămâne e să vă prezint o rețetă inedită de M.B.S. de influență mediteraneeană în interpretarea modernă a lui Chef Vasile Nicolae.

Panna Cotta de porumb (4 porții)

 
ingrediente:
porumb prefiert Bonduelle la conservă – 800 g
smântână – 250 ml
foi gelatină – 5 g
telemea de oaie – 400 g
ouă – 2 bucătăriei
făină – 20 g
pesmet – 50 g
vlăstari de porumb de la Microgreens
sare și piper după gust

Se blendează porumbul și se scurge prin tifon până se obțin 250 de ml de lichid. Acesta se omogenizează la cald cu smântâna lichidă și foile de gelatină înmuiate în prealabil în apă rece. Ulterior se pune în formele dorite și se lasă la rece.
Telemeaua se dă prin făină, ou și pesmet și se prăjește în ulei vegetal. Spuma de smântână se realizează cel mai ușor cu ajutorul unui „sifon”, un instrument tot mai folosit de bucătari.Poftă bună!
Serviți ca în imagine ori cum doriți dumneavoastră.  Vă recomandăm un vin alb, un Ammos Blanc de la Crama Histria. Mulțumim Selgros pentru ingrediente și Microgreens pentru microplante.
 
 

Rețete cu povești: tort cu morcovi în viziunea lui Chef Vasile Nicolae

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica